In ziua de 30 octombrie 2018, in seria de intalniri pe care AUTONOVA le deruleaza pentru consolidarea si extinderea afacerilor si a dezvoltarii de noi parteneriate, am fost onorati de vizita Directorului General al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania), dl. Sebastian Metz.

Din partea Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane au mai fost prezente dra. Catalina Bolboaca si dra. Raluca-Maria Almasan. Delegatia a fost insotita de catre dl. Iuliu Cadar, Presedinte al Asociatiei Economice Germano-Romane pentru Regiunea de Nord Vest si membru in Consiliul Director al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

Din partea AUTONOVA au participat dl. Cristian Suteu, Director General si dl. Ciprian Dan Costea, Vicepresedinte al Consiliului de Administratie.
In cadrul intalnirii au fost purtate discutii despre: evolutiile colaborarilor pe care AUTONOVA le dezvolta cu companii cu capital german, propuneri de accentuare a parteneriatelor cu companii cu capital german precum si necesitatea sprijinului companiilor romanesti astfel incat acestea sa extinda in continuare exporturile catre Germania.

Un alt aspect discutat se refera la necesitatea de a relaxa legislatia pietei fortei de munca astfel incat companiilor care activeaza in Romania sa le fie mai usor sa angajeze forta de munca din afara spatiului Uniunii Europene, in contextul tensiunilor de pe piata fortei de munca. In acelasi timp, s-a abordat necesitatea accentuarii implementarii in industia romaneasca a proceselor de productie bazate pe digitalizare si robotizare, aspecte care pentru AUTONOVA reprezinta demersuri prioritare si totodata deja prezente in activitatea noastra, cu scopul de a imbunatati productivitatea.

Totodata cele doua parti au facut apel la necesitatea unui climat fiscal, economic si de afaceri stabil și la deschiderea autoritatilor publice catre un dialog real cu reprezentantii mediului de afaceri.

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) reprezinta oficial economia germana in Romania. In calitate de Camera bilaterala si organizatie de membri, ea reprezinta interesele firmelor romanesti si germane, cat si pe cele ale membrilor in fata autoritatilor publice, fiind astfel un actor central in dezvoltarea relatiilor economice romano-germane.

inapoi la stiri