Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) a organizat in data de 25 Iunie 2021 evenimentul “Conferinta Economica: Romania in Dialog cu Afacerile Germane”.

Evenimentul a debutat prin discursurile d-lui Sebastian Metz, Director General al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane; Anja Quiring, Director Regional al German Eastern Business Association; Dr. Volker Treiler, Membru al Comitetului Executiv al Asociatiei Camerelor Germane de Industrie si Comert; Excelenta Sa Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Republicii Federale Germania in Romania; d-na Claudia Dorr-Voss, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Economice si al Energiei din Germania si d-na. Anca Dragu, Presedinte al Senatului Romaniei.

Dl. Florin Citu, Prim Ministru al Romaniei a fost keynote speaker al Conferintei, intervenind pentru a prezenta “Situatia Economica a Romaniei in Timpul si Dupa Pandemie”. Autonova, in calitate de companie membra a Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane (AHK Romania), a fost reprezentata la aceasta conferinta de catre Dr. Ciprian Dan Costea, Vice Presedinte al Consiliului de Administratie.

Alte paneluri au fost organizate pentru a dezbate subiecte precum: “Productia, Industria 4.0, Cercetare-Dezvoltare”, “Pactul Ecologic European – Green Deal”, “Infrastructura si Logistica”, “Orase si Regiuni Inteligente”. Printre vorbitori s-au numarat personalitati din mediul de afaceri, reprezentanti ai Camerelor de Comert Germane, ministrii din Guvernul Romaniei, primari ai celor mai importante orase din Romania.

Germania este principalul partener comercial al Romaniei iar Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) reprezinta oficial economia Germana in Romania. In calitate de Camera bilaterala si organizatie de membri, ea reprezinta interesele firmelor romanesti si germane, cat si pe cele ale membrilor in fata autoritatilor publice, fiind astfel un actor central in dezvoltarea relatiilor economice romano-germane.