Orice strategie serioasa se face cu un orizont lung de timp. La fel si strategia privind finantarea prin fonduri europene. In exercitiul bugetar multianual urmator al Uniunii Europene, programele privind viitoarele fonduri europene vor suferi anumite schimbari fata de cele actuale, dar cum schimbarile sunt benefice si pot reda o noua dinamica pozitiva, Consiliul de Administratie al AUTONOVA si actionarul majoritar sunt interesati inca de pe acum de posibile proiecte pe care compania noastra sa le acceseze in anii urmatori.

In acest context, dl. Dr. Ciprian Dan COSTEA, Vice Presedinte al Consiliului de Administratie al AUTONOVA, a onorat invitatia primita din partea dlui. Dragos PISLARU, europarlamentar, la conferinta: „Noul buget european pentru investitii – oportunitati de garantare si finantare pentru administratia publica si sectorul privat din Romania”. Evenimentul a avut loc in Cluj-Napoca in data de 29 Noiembrie 2019.

Evenimentul a abordat stadiul actual al negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027 si programe precum InvestEU (fostul Program Junker) si Programul de Sprijin Pentru Reforme, concluziile fiind legate de dezvoltarea in noua arhitectura financiara la nivelul Uniunii Europene a unor optiuni diverse de instrumente pe care companiile le vor avea la dispozitie in anii urmatori in constuctia si accesarea unor proiecte cu finantare europeana.

Alaturi de europarlamentarul Dragos PISLARUL, la eveniment au prezentat puncte de vedere si dra. Lara Tassan Zanin – Sef al Reprezentantei Bancii Europene de Investitii in Romania, dra. Andra Migiu – Manager de Investitii la sediul central al Bancii Europene de Investitii, Luxembourg, dl. Istvan Jakab – din partea Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, dl. Cristian Otgon – Sef Departament la ADR Nord Vest Cluj Napoca si dra. Bianca Muntean, Manager al Transilvania IT cluster.