In saptamana trecuta compania noastra a fost reprezentata de catre dl. Ciprian Dan COSTEA, PhD, Vicepresedinte al Consiliului de Administratie, la doua evenimente extrem de importante, in cadrul misiunii economice din Asia.

In Dubai, in intervalul 23-25 Noiembrie 2018 a avut loc Conferinta Internationala de Business organizata de catre ADAM Global, cea mai extinsa organizatie de networking de afaceri din lume. Evenimentul a fost organizat sub inaltul patronaj al familiei regale din Dubai, Emiratele Arabe Unite, iar prezenta AUTONOVA, prin dl. Ciprian Dan COSTEA, PhD, Vicepresedinte al Consiliului de Administratie, a fost rezultat al invitatiei personale adresate de catre Dr. Tahir Akhtar – Fondatorul si Presedintele ADAM Global, dl. Khalid Akhtar – Director General ADAM Global Group si dl. Mohsin Ali – CEO ADAM Global.

Conferinta a reprezentat prilejul unor contacte cu personaje din conducerea unor corporatii internationale, cu lideri din zona diplomatica si administrativa a unor tari din Orientul Mijociu, Asia, Europa si Africa, cu oameni de afaceri, manageri si membri in consilii de administratie ale unor entitati economice globale.

In cadrul summitului care a avut loc la World Trade Center Club Dubai, au avut loc intalniri si discutii cu invitati de marca printre care enumeram fara a ne limita pe: dl. Paul Clark – fost Ministru al Marii Britanii si fost membru al Parlamentului Marii Britanii; dl. Dr. Hage Geingob – Presedinte al Republicii Namibia; dl. Khalid Mahmood – membru al Parlamentului Marii Britanii (Camera Comunelor); dl. Dr. Tariq Ahmed Nizami – Fondator si Presedinte al CEO Clubs Network; dl. Mohammed Shael Al Saadi – CEO al Departamentului pentru Afaceri Strategice si Dezvoltare Economica din Dubai, Emiratele Arabe Unite; dl. Mahmoud AlBurai – CEO al Institutului pentru Afaceri Imobiliare din Dubai; dl. Viscount Waverley – membru al Parlamentului Marii Britanii (Camera Lorzilor); dl. Panos Manolopoulos – Director Global, Stanton Chase International; d-na. Edith Nordmann – Director General la ACG International si Presedinte al Camerei de Comert Olandeze din India; dl. Les Male – Director General al Bursei de Aur si Marfuri din Dubai; d-na. Lisa Ling si d-na. Carole Chai, Directori-Partneri la Hiways, Shanghai, China; dl. Dato Raymond Liew – Presedinte al McMillan Woods; dl. Atiq Anjarwalla – Director Managerial la Anjarwalla Collins & Haidermota; dl. Akram Kanso – Director General Sobha Realty Dubai; dl. Jonathan Hearfield – CEO HIPE Dubai; dl. Sam Fakhoury – Director AVAYA Dubai; d-na. Laurel Zhang – Partener la Sherrards Londra; d-na. Lingxin Xie – Director LX Management Services Singapore; d-na. Olga Kiendler – Fondator si Director Managerial la Dubai Health Care Universe; dl. Saquib Shaikh – Asociat Senior la ADAM Global si d-na. Jessica Augustin – Director de Marketing si Parteneriate la ADAM Global.

Alaturi de discutiile purtate privind dezvoltarea si internationalizarea afacerilor in contextul globalizarii economice actuale, au fost abordate subiecte privind evolutii viitoare printre care enumeram: oportunitatile pe care le aduce globalizarea pentru companiile de talie medie, impactul Brexitului asupra economiei Marii Britanii si a celei Europene, evolutii economice in Asia si Africa – doua continente care vor domina in viitor atractivitatea afacerilor internationale.

Un moment important a fost vizita la proiectul Sobha Hartland, un nou proiect de dezvoltare urbana inceput in Dubai si care va implementa concepte ultramoderne de dezvoltare urbana durabila si de calitate a vietii.
In timpul conferintei, in prezenta conducerii Expozitiei Mondiale Dubai 2020, au fost prezentate etapele de dezvoltare conectate acestui proiect, care va reprezenta un nou capitol de relevanta in evolutia economica internationala, ca urmare a anvergurii proiectului si a conceptelor care sunt pregatite in vederea acestei expozitii mondiale care va avea loc in intervalul 20 Octombrie 2020 – 10 Aprilie 2021.

In ultima zi a intalnirilor organizate de catre ADAM Global in cadrul Conferintei Internationale de Business, am vizitat emiratul Ras Al Khaimah, Emiratele Arabe Unite, vizita in cadrul careia am avut ocazia de a intelege viziunea de dezvoltare a acestui Emirat. Prezentarea politicilor economice de atragere a investitiilor a fost realizata de catre dl. Ramy Jallad – Director General al Zonei Economice al Emiratului Ras Al Khaimah – RAKEZ si dl. Izzat Barakat – Director Comercial al Zonei Economice al Emiratului Ras Al Khaimah – RAKEZ. Vizita a inclus si intalniri cu companii localizate in Parcul Industrial RAKEZ.

In continuarea misiunii economice, dl. Ciprian Dan COSTEA, PhD, Vicepresedinte al Consiliului de Administratie al AUTONOVA a calatorit in Taipei, Taiwan, unde a onorat invitatia adresata companiei noastre de a participa la evenimentele prilejuite de intalnirea Directorilor Generali din Taipei, evenimente care au avut loc in zilele de 28 si 29 Noiembrie 2018. Alaturi de o prezenta internationala, au fost marcate intalniri cu leaderi de afaceri din diverse tari printre care amintim pe: dl. Jai R. Patel – Panga Kenya, dl. Martin Bjoerno – Fortress Auto Taoyuan, dl. John Graham – Magnum Car Panels Marea Britanie si Taiwan, d-na. Bahar Cilek – Stadler Rail Management, dl. Steven Lin si dl. CK Leong – Asistent Special al Presedintelui Grupului Howard Plaza.

Participarea la aceste evenimente economice de relevanta globala reprezinta o noua etapa in implementarea viziunii internationale si a dorintei de diversificare a afacerilor pe care compania noastra, AUTONOVA, le-a asumat in scopul dezvoltarii.